Buitengevel Stucwerk

Buitengevel

De buitengevels van een woning kunnen ook worden gestucd met een cementgebonden materiaal waarna deze kan afgewerkt worden met een sierpleister of een dunne laag cement in verschillende kleuren.

Gevelisolatie

Dat zijn piepschuimplaten (polystieen) die aangebracht worden tegen de gevel. Dit is voor de isolatie en tevens voor de voorbereiding en afwerking die er overheen komt.

Daarna wordt er een grondmortel (lijm) aangebracht en daarin wordt gaas in afgewerkt. Daarna kan het worden afgewerkt met een sierpleister in elke kleur die u wenst.

Stukadoorswerk

Onder stukadoorswerk wordt het volgende verstaan:

De voorbereidingswerkzaamheden die u verricht voordat u kunt overgaan tot het eigenlijke stucwerk

  • het eigenlijke stucwerk.
  • Het eigenlijke stucwerk bestaat uit het herstellen van een bestaande stuclaag of het aanbrengen van een nieuwe stuclaag.

Het gaat hier om handmatig of machinaal verwerken, aanbrengen en afwerken van een of meer lagen cement, gips, kalk, of kunststof gebonden pleister in pasteuze vorm. Bij voorbeeld diverse soorten kant-en-klare mortels, sierpleister zoals spachtel-, structuur- of decoorpleister en marmerpleister en spuitpleister. Ook het aanbrengen van decoratieve lijsten, ornamenten en dergelijke valt hieronder De volgende werkzaamheden vallen onder voorbereidingen van het stukadoorswerk:

  • Lossteken van de loszittende stuclaag
  • Voorbereiden van de ondergrond voor het stucwerk, zoals voorlijmen, impregneren, opruwen of reinigen en het stellen van stukadoorsprofielen
  • Aanbrengen van zogenoemde pleisterdragers voor onder andere plafondwerk, zoals stucanet, s teengaas en stucplaten die worden afgewerkt als stucwerk
  • Afplakken van de omgeving van de ondergrond en het afdekken van de ruimtes waarbinnen de werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze voorbereidingswerkzaamheden worden meestal niet afzonderlijk gefactureerd, maar vallen binnen de prijs van het schilderwerk.