Designpleisters

Betonlook

Betonlook is de verzamelnaam voor de decoratieve stucafwerkingen die geïnspireerd zijn op een betonbeleving. Betonlook is dus een wandafwerking met een betonachtig (grijs, antraciet) uiterlijk en geeft een strak, simpel en ruimtelijk effect. Er zijn diverse structuren en kleuren mogelijk als het gaat om beton(look).

Verwerking van betonlook

Van licht gevlekt tot diep donker grijs en van geroest gewapend beton tot basic strak. De verwerking van betonlook is een vrij arbeidsintensief proces aangezien ook hier er meerdere lagen nodig zijn om het gewenste effect te creëren. Nadat de meerdere lagen aangebracht zijn, wordt betonlook afgewerkt met een waxlaag.

Uitstraling

Betonlook is een ware trend van de laatste jaren en heeft naast de (giet)vloerenbranche in korte tijd ook de wandenmarkt veroverd. Veel architecten laten onafgewerkt beton terug komen in hun ontwerp wat resulteert in een minimalistische uitstraling. Om deze look/uitstraling ook terug te laten kunnen komen op niet betonnen wanden, is betonlook ontwikkeld en op de markt gebracht.

Vochtige ruimte

Betonlook is uitmatte geschikt in vochtige ruimte zoals badkamers en w.c.is en wordt hier dan ook in de praktijk veel toegepast. Betonlook is waterbestendig en vuilafstotend en daarnaast is stootvrij en gemakkelijk te reinigen. Less is more is een uitspraak die zeker opgaat voor het rustgevende Betonlook.

Stukadoorswerk

Onder stukadoorswerk wordt het volgende verstaan:

De voorbereidingswerkzaamheden die u verricht voordat u kunt overgaan tot het eigenlijke stucwerk

  • het eigenlijke stucwerk.
  • Het eigenlijke stucwerk bestaat uit het herstellen van een bestaande stuclaag of het aanbrengen van een nieuwe stuclaag.

Het gaat hier om handmatig of machinaal verwerken, aanbrengen en afwerken van een of meer lagen cement, gips, kalk, of kunststof gebonden pleister in pasteuze vorm. Bij voorbeeld diverse soorten kant-en-klare mortels, sierpleister zoals spachtel-, structuur- of decorpleister en marmerpleister en spuitpleister. Ook het aanbrengen van decoratieve lijsten, ornamenten en dergelijke valt hieronder De volgende werkzaamheden vallen onder voorbereidingen van het stukadoorswerk:

  • Lossteken van de loszittende stuclaag
  • Voorbereiden van de ondergrond voor het stucwerk, zoals voorlijmen, impregneren, opruwen of reinigen en het stellen van stukadoorsprofielen
  • Aanbrengen van zogenoemde pleisterdragers voor onder andere plafondwerk, zoals stucanet, s teengaas en stucplaten die worden afgewerkt als stucwerk
  • Afplakken van de omgeving van de ondergrond en het afdekken van de ruimtes waarbinnen de werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze voorbereidingswerkzaamheden worden meestal niet afzonderlijk gefactureerd, maar vallen binnen de prijs van het schilderwerk.