Lijsten en Ornamenten

Sierlijsten

Sierlijsten en ornamenten worden vervaardigd van een harde gips soort met wapening. Deze zijn leverbaar in verschillende vormen.

Tevens zijn er ook kunststof ornamenten. Sierlijsten en ornamenten van gips worden geplakt met speciale lijm voor gips en daarna afgewerkt. Kunststof ornamenten worden vast gekit.

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Stukadoorswerk

Onder stukadoorswerk wordt het volgende verstaan:

De voorbereidingswerkzaamheden die u verricht voordat u kunt overgaan tot het eigenlijke stucwerk

  • het eigenlijke stucwerk.
  • Het eigenlijke stucwerk bestaat uit het herstellen van een bestaande stuclaag of het aanbrengen van een nieuwe stuclaag.

Het gaat hier om handmatig of machinaal verwerken, aanbrengen en afwerken van een of meer lagen cement, gips, kalk, of kunststof gebonden pleister in pasteuze vorm. Bij voorbeeld diverse soorten kant-en-klare mortels, sierpleister zoals spachtel-, structuur- of decoorpleister en marmerpleister en spuitpleister. Ook het aanbrengen van decoratieve lijsten, ornamenten en dergelijke valt hieronder De volgende werkzaamheden vallen onder voorbereidingen van het stukadoorswerk:

  • Lossteken van de loszittende stuclaag
  • Voorbereiden van de ondergrond voor het stucwerk, zoals voorlijmen, impregneren, opruwen of reinigen en het stellen van stukadoorsprofielen
  • Aanbrengen van zogenoemde pleisterdragers voor onder andere plafondwerk, zoals stucanet, s teengaas en stucplaten die worden afgewerkt als stucwerk
  • Afplakken van de omgeving van de ondergrond en het afdekken van de ruimtes waarbinnen de werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze voorbereidingswerkzaamheden worden meestal niet afzonderlijk gefactureerd, maar vallen binnen de prijs van het schilderwerk.