Marmerlook Stucwerk

Make up

De Romaanse pleister (glanspleister) is een zeer exclusieve wandafwerking afgeleid van de oude Romaanse architectuur.

De eeuwenoude Italiaanse stucco technieken die vroeger werden toegepast in paleizen en villa’s zijn weer mogelijk met de komst van deze Romaanse pleisters.

Glanzend marmereffect

Het geeft een naadloos resultaat en geeft uw wanden een karakteristiek en persoonlijk effect. Romaanse pleisters zorgen voor een gladde en strakke afwerking met een glanzend marmereffect wat resulteert in een zeer chique uitstraling.

Deze pleisters komen goed tot hun recht in bijvoorbeeld ingangspartijen, schouwen, badkamers en keukens.

Stukadoorswerk

Onder stukadoorswerk wordt het volgende verstaan:

De voorbereidingswerkzaamheden die u verricht voordat u kunt overgaan tot het eigenlijke stucwerk

  • het eigenlijke stucwerk.
  • Het eigenlijke stucwerk bestaat uit het herstellen van een bestaande stuclaag of het aanbrengen van een nieuwe stuclaag.

Het gaat hier om handmatig of machinaal verwerken, aanbrengen en afwerken van een of meer lagen cement, gips, kalk, of kunststof gebonden pleister in pasteuze vorm. Bij voorbeeld diverse soorten kant-en-klare mortels, sierpleister zoals spachtel-, structuur- of decoorpleister en marmerpleister en spuitpleister. Ook het aanbrengen van decoratieve lijsten, ornamenten en dergelijke valt hieronder De volgende werkzaamheden vallen onder voorbereidingen van het stukadoorswerk:

  • Lossteken van de loszittende stuclaag
  • Voorbereiden van de ondergrond voor het stucwerk, zoals voorlijmen, impregneren, opruwen of reinigen en het stellen van stukadoorsprofielen
  • Aanbrengen van zogenoemde pleisterdragers voor onder andere plafondwerk, zoals stucanet, s teengaas en stucplaten die worden afgewerkt als stucwerk
  • Afplakken van de omgeving van de ondergrond en het afdekken van de ruimtes waarbinnen de werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze voorbereidingswerkzaamheden worden meestal niet afzonderlijk gefactureerd, maar vallen binnen de prijs van het schilderwerk.